Elite Academy dengan AIA & Caliph Group

Salam

Kami di KL Caliph FM dan Caliph Group ingin mencari seramai 7 orang perantis untuk bersama kami sebagai peserta di Elite Academy Program AIA ~ iaitu satu program bagi melahirkan usahawan sepenuh masa Takaful yang berjaya dan pasti sukses bersama AIA.

Jika anda memiliki kelayakkan akademi Min SPM, berumur 25 – 45 tahun, sila hubungi kami di talian WhatsApp berikut. Boleh ngeteh2… sekitar lembah klang lagi ok… nescafe tarik on me 🙂

terima kasih


Takaful – ambil lah bila anda tidak perlukannya

Assalamulaikum dan salam sejahtera…

Saya nak share kisah benar yang berlaku kepada pelanggan takaful saya di AIA Public Takaful.
Semalam semasa berada di Hotel Marriot KL, client yg dah subscribe pelindungan takaful dari gombak call. Client ada 6 polisi dgn saya. 1 utk dirinya dan 5 lagi utk anak2 nya… Paling bongsu anak nya dlm tingkatan 4

Client dah kematian isteri lebih 10 thn akibat kanser. Alhamdulillah arwah isterinya mendapat rawatan terbaik dr perlindungan takaful yg di ambil sebelum ini dgn operator takaful lain

Smlm masa call, nada suara sedikit sayu. Dia bertanya adakah cover utk anak dia yg disahkan doktor ada sel kanser kecil dlm badan nya. Detect selepas buat rawatan utk penyakit thyroid anak nya…

Anak ke dua beliau. Berumur 29 tahun. Masih bujang. 😢 Allah dah uji dgn kanser seawal umur 29 tahun 😢 Saya bgtau dia.. Polisi dah lebih 18 bulan. InshaAllah cover…kalau perlu pun mungkin ada 1-2 report yg perlu saya dptkan dari klinik berdekatan… Tp dr pengalaman saya, tiada masalah dgn tempoh perlindungan yg telah di ambil…

Saya semak polisi, alhamdulillah client subscribe plan medical + booster yg berikan limit tahunan 1.1 juta… Bersama riders untuk penyakit kritikal. Saya nasihatkan beliau, cari lah hospital yg menyediakan pakar terbaik utk rawatan kanser anak dia… dan semoga anak beliau terus berada dalam kesihatan yg terbaik….

Saya bukan doktor. Tp nak bgtau.. Jika genetik kita ada kanser, ambil lah perlindungan awal2… Sb kebarangkalian untuk kena kanser tu ada. Bila dah kena, kos rawatan bukannya murah… Percaya lah

Saya ada lebih 5 org client zaman MAA dulu yg di uji dgn musibah kanser. Bayangkan ada satu kali tu request GL utk belikan 4 pax ubat yg setiap satunya berharga RM4k. Total RM16k
Satu client saya tu terpaksa jual rumah disebabkan had Medical yg x cukup… Bayangkan itu yg dah ada medical card… 😢

Maaf lah. Pertama membebel di pagi minggu… Kedua bebelan dari agen takaful x prnah menjadi satu bebelan yg menghiburkan…Sikit2 sakit. Skit2 mati. Sikit2 kanser…..

Cuma saya nak sentiasa ulang…

Ambil lah takaful semasa kita tidak memerlukannya… Sb bila kita dah perlukan takaful, kita dah x boleh ambil dah pun…

Moga anak client saya di gombak dipermudahkan urusan oleh Allah dan diberikan kesembuhan… Ameen

haris
whatsApp saya 🙂

Elite Academy Conference @ Connexion at Nexus

Tarikh : 13 Ogos 2019
Lokasi :Connexion at Nexus, Bangsar South 

Salam

Lebih dari 1500 Elite Academy Candidate & Leader telah berkumpul sehari beramai-ramai di Connexion untuk acara yang julung2 kalinya di buat untuk Life Planner Elite Academy dan leader2 yang mempunyai agen dalam Elite Academy

Program bermula seawal jam 9.00am dengan kaunter2 khas AIA seperti Vitality Counter, Corporate Solutions Department (CSD) Counter dan byk lagi….. setiap kaunter ada door gift tu…. 🙂 cool…

Perasmian program oleh CEO AIA Group ~ Mr Ben Ng……
antara perkongsian / fakta menarik ~ agen Elite iii setakat hari ini yang pendapatan tertinggi (dalam 8 bulan sertai Elite Academy) adalah sehingga RM23,000 sebulan…. pergh….  

Yang bestnya ~ ada contest baru untuk introducer bagi mereka yang bawa / kenalkan agen Elite Program… akan di bayar sehingga RM1,500 bagi setiap Elite Agent yang di bawa masuk… cool kan 🙂 

layan 4 keping gambar yang saya ‘tampal’ dalam posting ini…. bersama Elite Agen KL Caliph FM – En Shakir ….. all the bro for baki 2019 ini… keep fighting

Anda berminat untuk bersama saya dan KL Caliph FM sebagai agen AIA Public Takaful Sepenuh Masa / Sambilan ~ saya sedang mencari calon yang sesuai. Jika anda : – 

  • Berumur 20 ~ 45 tahun
  • Kelayakan Akademi Min. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
  • Memiliki sikap diri yang Positif & sentiasa ingin berjaya
  • Ingin mengubah kehidupan anda

    Anda lah yang kami cari. Maklumat lebih lengkap, layari laman web kami 
    ATAU whatsApp kami di sini untuk respond yang segera.

    Ayuh buat pendapatan tambahan dengan AIA Public Takaful 

Kisah Motivasi

Pada umur 19 tahun, Matthew Tejeda terpaksa hidup sebatang kara dan jadi gelandangan di jalanan di New York. Tiada keluarga mahupun saudara mara yang dapat bantunya. Setiap malam beliau terpaksa tidur di pusat perlindungan di New York, berkongsi 4 katil dengan 7 orang lain di dalam bilik kecil. Matthew terpaksa mengemis untuk teruskan hidup.

Tidak lama kemudian, rakan beliau bantu dapatkan peluang temuduga di salah satu cawangan Starbucks di New York. Pengurus tersebut, Debbie Dooknah, tahu keadaan Matthew, namun beliau tetap ambil risiko tawarkan Matthew pekerjaan sebagai barista.

Walaupun sudah ada gaji, Matthew masih tidur di pusat perlindungan untuk gelandangan kerana sewa bilik di New York terlalu tinggi . Beliau tidak dapat tidur sempurna kerana terpaksa tidur bersesak dengan 7 orang lain dan adakalanya bising. Setiap hari, beliau perlu buka Starbucks pada jam 4.30 pagi dan tanpa tidur yang cukup, ia amat sukar. Adakalanya, beliau akan kunci dirinya di dalam bilik mandi semata-mata untuk dapat waktu tidur selama dua jam.

Dan kadang-kadang barangannya hilang termasuk pakaian seragam kerjanya. Tapi Matthew tidak jadikannya satu alasan untuk datang lewat dan pastikan rakan-rakannya tidak sedari kesukaran hidupnya. Malah ia jadikannya makin cekal untuk keluar dari belenggu kemiskinan.

Hasilnya selepas 6 bulan bekerja, beliau dinaikkan pangkat menjadi penyelia. Dalam masa 6 bulan berikutnya lagi, beliau dilantik jadi penolong pengurus cawangan. Jawatan baru akhirnya bolehkan Matthew capai impian pertamanya iaitu sewa sebuah apartmen. Pada malam pertama beliau tidur di apartmennya, beliau menangis kerana itulah kali pertama dalam hidupnya beliau ada tempat sendiri untuk berteduh.

Rezekinya tidak terhenti di situ. Beliau akhirnya dilantik jadi pengurus cawangan Starbucks di lokasi baru dan tidak berapa lama kemudian beliau diamananahkan untuk urus salah satu cawangan Starbucks yang catat jualan tertinggi di New York. Walaupun telah miliki kehidupan dan pekerjaan yang baik, Matthew tidak cepat rasa selesa dan puas hati dengan apa yang ada.

Beliau ambil keputusan untuk jadi ejen hartanah pula. Beliau percaya bidang baru ini akan bolehkannya tentukan sendiri pencapaian hidupnya. Untuk capai impiannya Matthew bahagikan masanya bekerja di Starbucks selama 20 jam seminggu dan jadi ejen hartanah selama 40 hingga 50 jam seminggu.

Dan kini, beliau adalah seorang ejen hartanah di sebuah firma hartanah terkenal di New York.

[ Diolah dari artikel asal di Forbes ]

Korang rasa dia fighter? yes !! fight for survive..

Anda berminat untuk bersama saya dan KL Caliph FM sebagai agen AIA Public Takaful Sepenuh Masa / Sambilan ~ saya sedang mencari calon yang sesuai. Jika anda : – 

  • Berumur 20 ~ 45 tahun
  • Kelayakan Akademi Min. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
  • Memiliki sikap diri yang Positif & sentiasa ingin berjaya
  • Ingin mengubah kehidupan anda

    Anda lah yang kami cari. Maklumat lebih lengkap, layari laman web kami 
    ATAU whatsApp kami di sini untuk respond yang segera.

    Ayuh buat pendapatan tambahan dengan AIA Public Takaful 

Jeju Island ~ Contest Q3 AIA Public Takaful

Sekarang sedang berlangsung Contest Q3 AIA Public Takaful iaitu ke tempat impian ramai Jeju Island South Korea…. Contest ini berlangsung dari 1 Julai ~ 30 Sept (3 bulan) iaitu khas utk Suku ke 3 tahun 2019 ini.

Yang menariknya ~ Quota yang amat2 ‘mampu capai’ oleh ramai Life Planner AIA Public Takaful iaitu serendah 60,000 ANP untuk 1 tiket. Dan yang menariknya lagi AIA bagi maxima 2 tiket dengan tunai duit poket lagi RM3,000 wow…. jika Life Planner mencapai jualan 200k ANP untuk Q3 ini….

Tunggu apa lagi warga KL Caliph FM. Jom Pulun. Jom Qualified….. jom makan angin ke Korea….

Annyeonghaseyo ~ HARIS

Anda berminat untuk bersama saya dan KL Caliph FM sebagai agen AIA Public Takaful Sepenuh Masa / Sambilan ~ saya sedang mencari calon yang sesuai. Jika anda : – 

  • Berumur 20 ~ 45 tahun
  • Kelayakan Akademi Min. Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
  • Memiliki sikap diri yang Positif & sentiasa ingin berjaya
  • Ingin mengubah kehidupan anda

    Anda lah yang kami cari. Maklumat lebih lengkap, layari laman web kami 
    ATAU whatsApp kami di sini untuk respond yang segera.

    Ayuh buat pendapatan tambahan dengan AIA Public Takaful